Ook Rojer met dubbelpartner Tecau in halve finales US Open

08 sep 2020, 1:11 Sport
ook rojer met dubbelpartner tecau in halve finales us open
De Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer heeft in het mannendubbelspel van de US Open de halve finales bereikt. Met zijn Roemeense tennispartner Horia Tecau was hij in de kwartfinales te sterk voor Rohan Bopanna uit India en de Canadees Denis Shapovalov. Rojer/Tecau zegevierde in New York binnen anderhalf uur in twee sets: 7-5 7-5.
Het Nederlands-Roemeense koppel schakelde in de tweede ronde de titelhouders uit. Rojer en Tecau bleven de Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah met 4-6 6-3 6-4 de baas. Cabal/Farah was als eerste geplaatst.
Rojer (39) en Tecau (35) wonnen het toernooi in New York in 2017. Ze schreven in 2015 ook samen Wimbledon op hun naam. In de halve finales op Flushing Meadows komt het ervaren duo uit tegen de Kroaat Mate Pavic en de Braziliaan Bruno Soares.
Wesley Koolhof wist zich zondag in New York al te plaatsen voor de halve finales van het dubbelspel. Hij vormt een duo met de Kroaat Nikola Mektic. Zij spelen in de halve eindstrijd tegen de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury, de nummers 3 van de plaatsingslijst.