Opnieuw zege Jumbo-Visma in ZLM Tour

22 jun 2019, 17:10 Sport
opnieuw zege jumbo visma in zlm tour
Wielrenner Amund Grøndahl Jansen heeft de derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Noor van Jumbo-Visma kwam in Landgraaf bij een ingekorte etappe als eerste over de finish. Mike Teunissen finishte als tweede en blijft leider in de wedstrijd. De Deen Mads Würtz Schmidt kwam als derde over de streep.
De jury besloot de laatste lokale ronde van 10 kilometer te schrappen, omdat er te veel auto's op het parcours waren en het daarom te gevaarlijk was. Een motoragent raakte bij een aanrijding gewond. "Als organisatie vinden we het vervelend dat dit besluit genomen moest worden, maar de veiligheid van de renners gaat voor alles", zei koersdirecteur Jean-Paul van Poppel na afloop.
De aanval van Grøndahl Jansen bij het binnenrijden van Landgraaf was vervolgens de juiste. Het is voor de Noor de eerste profzege. "Ik koers al heel lang op een hoog niveau en ik ben er meerdere malen dichtbij geweest", zei Jansen over zijn zege. "Het zat er aan te komen dat het een keer zou lukken. Ik ben heel blij met deze zege."
Jumbo-Visma heeft met de zege in de proloog van Jos van Emden en twee sprintzeges van Dylan Groenewegen alle etappes gewonnen. Teunissen heeft in het klassement 15 seconden voorsprong op ploeggenoot Jansen. Würtz-Schmidt staat derde op 16 seconden. Zondag is de laatste etappe van Eindhoven naar Tilburg.