Oppermachtige Van der Poel vond renners van Jumbo-Visma irritant

23 aug 2020, 18:02 Sport
oppermachtige van der poel vond renners van jumbo visma irritant
Mathieu van der Poel hikte de afgelopen weken tijdens Strade Bianche, Milaan - Sanremo en de Ronde van Lombardije tegen zijn topvorm aan. Steeds was hij net niet goed genoeg. Op het NK op de weg kon zondag niemand hem volgen. Ze slaagden er niet eens in om bij hem in de buurt te blijven.
"In Italië was het niet goed genoeg", erkende Van der Poel voor de camera van de NOS met zijn tweede nationale titel op de weg op zak. "Nu hadden we eindelijk een beetje een normale temperatuur. Misschien was dat het. Op naar het EK van komende week."
"Het was lastig", zei Van der Poel over het parcours van 25 ronden van ruim 7 kilometer. Vijftig keer moesten de deelnemers aan het NK de 'Col du VAM' over. "We hadden geen moment rust", zei de alleskunner op de fiets.
Van der Poel reed vooral tegen een negental van Jumbo-Visma. Steeds zat er weer een renner met een gele trui in zijn wiel na een demarrage. "Ik vond ze super irritant als ik dat mag zeggen", zei de 25-jarige winnaar. "Ik snapte hun tactiek ook niet goed. Het was een eerlijke koers, een gevecht van man tegen man. De sterkste zou winnen."
Nils Eekhoff werd knap tweede. Hij legde zich neer bij de suprematie van Van der Poel. "Hij was gewoon de allersterkste." Ook Timo Roosen zocht niet naar excuses. Hij was met een derde plaats de best geklasseerde coureur van Jumbo-Visma. "Het was een eerlijke koers", zei Roosen. "We hebben er echt alles aan gedaan. Steeds weer gingen we met Van der Poel mee en bleven we in zijn wiel zitten. Je hoopt dat hij dan moe wordt. Maar hij heeft ons er allemaal afgereden."