Oproep voor hogere boarding na crash baanwielrenner in publiek

01 aug 2022, 10:21 Sport
oproep voor hogere boarding na crash baanwielrenner in publiek
De Britse baanwielrenster Laura Kenny roept op de boarding van de wielerbaan te verhogen na de crash van haar landgenoot Matthew Walls in het publiek bij de Gemenebestspelen in Engeland. De Engelse wielrenner vloog in Londen na een grote valpartij met hoge snelheid uit de baan en belandde in het publiek. Hijzelf en toeschouwers raakten hierbij gewond.
Vijfvoudig olympisch kampioene Kenny riep de internationale wielerunie UCI op meer te doen om zulke ongelukken te voorkomen. "Ik denk dat de crashes erger worden omdat de snelheid steeds hoger ligt en en renners extremere posities aannemen", zegt Kenny. "Dat laatste, daar moet de UCI wat aan doen. Daarnaast moeten er misschien schermen komen, want Matt had nooit over de rand mogen gaan en in het publiek mogen belanden."
Kenny zegt dat het de derde keer is dat ze een baanwielrenner over de boarding heeft zien vliegen. "Matt kon lachen en maakte grapjes met de verzorgers, wat fijn is om te horen. Maar als hij niet over de boarding was gegaan, had hij minder schade veroorzaakt, zeker bij het kleine meisje."
Het Engelse team meldde dat Walls enkele hechtingen in zijn voorhoofd heeft gekregen en schaafwonden heeft, maar verder geen grote verwondingen. De wielrenner mocht zondagavond het ziekenhuis verlaten. Twee andere baanwielrenners werden ook naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van de grote valpartij. Twee toeschouwers, onder wie een meisje, zijn ter plekke behandeld.