Osaka overleeft wedstrijdpunten en bereikt kwartfinales

14 feb 2021, 3:42 Sport
osaka ternauwernood naar kwartfinale australian open
De Japanse tennisster Naomi Osaka heeft in de vierde ronde van de Australian Open twee matchpoints overleefd. Ze versloeg met grote moeite de Spaanse Garbiñe Muguruza, die vorig jaar tot de finale reikte. Het duel in de Rod Laver Arena eindigde na 1 uur en 55 minuten: 4-6 6-4 7-5.
"Op de belangrijke punten moest ik ervoor gaan", zei Osaka over het overleven van de wedstrijdpunten. "Ik wist dat ik waarschijnlijk veel onnodige fouten zou maken, maar ik kon haar geen korte ballen geven, want dan zou ze het afmaken."
De 23-jarige Japanse kwam in de laatste set 5-3 achter. Ze werkte op eigen service twee matchpoints weg en kwam vervolgens goed terug door Muguruza te breken. De als derde geplaatste Osaka, die het afmaakte met een lovegame, neemt het in de kwartfinale op tegen Hsieh Su-Wei uit Taiwan. Zij won haar wedstrijd in twee sets van de Tsjechische Marketa Vondrousova: 6-4 6-2.
Osaka had hiervoor nog weinig tegenstand gehad. Al haar andere tegenstanders versloeg ze in twee sets. De drievoudig winnares van een grand slam staat in Australië voor het eerst op de baan sinds haar overwinning op de US Open. Ze won de Australian Open in 2019, maar werd vorig jaar in de derde ronde verrassend uitgeschakeld door de Amerikaanse tiener Coco Gauff.
Muguruza verloor vorig jaar in de finale van de Amerikaanse Sofia Kenin, die dit jaar al in de tweede ronde werd uitgeschakeld.