Oud-BMX'ers vervangen bondscoach De Bever

02 mei 2019, 14:55 Sport
oud bmxers vervangen bondscoach de bever
ANP
De nationale BMX-selectie staat voortaan onder leiding van Rob van den Wildenberg en Raymon van der Biezen. Beide voormalige BMX'ers volgen bondscoach Bas de Bever op, die begin dit jaar onverwacht opstapte. Van den Wildenberg is sinds 2011 werkzaam bij wielerbond KNWU als BMX-talentcoach. Van der Biezen, die zijn actieve loopbaan in 2016 afsloot, is sinds februari 2018 in dienst als assistent-bondscoach BMX. Samen zullen ze het trainings- en wedstrijdprogramma vormgeven.
,,Ik ben blij dat we intern de vacature hebben kunnen invullen'', zegt KNWU-directeur Thorwald Veneberg. ,,Ze brengen een schat aan kennis en ervaring mee en zijn zelf ook actief geweest op de Olympische Spelen. Wij kijken met veel vertrouwen uit naar het komend seizoen en het traject richting de Spelen in Tokio.''
Van den Wildenberg en Van der Biezen, die al sinds januari de selectie onder hun hoede hadden, spreken beiden van een ,,hele talentvolle groep'' en zijn blij met de kans die ze nu krijgen. ,,Dit seizoen zijn wij al succesvol onderweg en deze lijn trekken wij graag door richting Tokio'', aldus Van der Biezen.