Oud-kampioene Halep op Roland Garros verrast door Chinese tiener

26 mei 2022, 18:29 Sport
oud kampioene halep op roland garros verrast door chinese tiener
Voormalig tenniskampioene Simona Halep is op Roland Garros al in de tweede ronde uitgeschakeld. De 30-jarige nummer 19 van de wereld verloor na een goede start met 2-6 6-2 6-1 van de elf jaar jongere Zheng Qinwen uit China.
Halep schreef het grandslamtoernooi in Parijs in 2018 op haar naam. Vier jaar geleden was ze in de finale in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Sloane Stephens. Een jaar na haar titel op Roland Garros was ze ook de beste op Wimbledon.
De pas 19 jaar oude Zheng, de mondiale nummer 74, stond nooit eerder in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Ze maakte begin dit jaar op de Australian Open haar debuut op grandslamniveau. In Melbourne haalde ze de tweede ronde.
Ook voor de als negende geplaatste Danielle Collins zit het toernooi erop. De Amerikaanse moest met 6-4 6-3 haar meerdere erkennen in haar landgenote Shelby Rogers. Begin dit jaar haalde de 28-jarige Collins nog de eindstrijd op de Australian Open. Ze verloor in Melbourne in twee sets van Ashleigh Barty, die haar loopbaan eerder dit jaar beëindigde.
Karolina Pliskova werd vroeg op de dag ook uitgeschakeld. De Tsjechische, die als achtste was geplaatst, was in vijf kwartier met 6-2 6-2 kansloos tegen de Française Léolia Jeanjean, die op plek 227 staat op de wereldranglijst.
Paula Badosa, de nummer 3 van de plaatsingslijst, wist uitschakeling wel te voorkomen. De Spaanse moest diep gaan om zich te ontdoen van Kaja Juvan uit Slovenië: 7-5 3-6 6-2.
De als zevende geplaatste Aryna Sabalenka schaarde zich overtuigender bij de laatste 32. De 24-jarige speelster uit Belarus kende weinig problemen met Madison Brengle uit de Verenigde Staten. In 62 minuten werd het 6-1 6-3.
De titelhoudster bij de vrouwen, de Tsjechische Barbora Krejcikova, werd al in de openingsronde uitgeschakeld.