Oud-kampioene Kerber treft Barty in halve finale Wimbledon

06 jul 2021, 18:15 Sport
oud kampioene kerber naar laatste vier op wimbledon
Oud-kampioene Angelique Kerber heeft voor de vierde keer de halve finales van Wimbledon bereikt. De Duitse tennisster versloeg de Tsjechische Karolina Muchova in twee sets, 6-2 6-3. In de halve finale treft ze Ashleigh Barty. De als eerste geplaatste Australische had weinig moeite met haar landgenote Ajla Tomljanovic, 6-1 6-3.
Kerber won de grand slam in Londen in 2018. Ze is momenteel de nummer 28 van de wereld. Haar zege op Muchova betekende haar 80e overwinning op gras.
Meteen na haar overwinning liet de voormalig nummer 1 van de wereld weten dat ze haar aanwezigheid op Wimbledon als een groot feest ziet. "We hebben lange tijd vanwege de pandemie niet kunnen spelen. Nu staan we hier weer, met de fans op de tribune. Ik heb er maanden naar uitgekeken om hier weer op het gras te spelen. Ik beloof dat ik er alles aan doe om het nog even vol te houden."
In 2016 won Kerber ook de Australian Open en de US Open. Dat de 33-jarige speelster weer aardig op dreef is bewees ze kort voor Wimbledon, toen ze in eigen land het toernooi van Bad Homburg won. Van Michova kan niet direct worden gezegd dat ze in topvorm is, getuige haar 27 onnodige fouten tegen negen 'winners'. Ze benutte bovendien maar een van de acht breakpunten die ze kreeg.