Pechstein kandidaat om Duitse vlag te dragen in Beijing

24 jan 2022, 8:27 Sport
pechstein kandidaat om duitse vlag te dragen in beijing
De Duitse schaatsster Claudia Pechstein maakt kans om op haar achtste Olympische Spelen de nationale vlag te dragen bij de openingsceremonie. De 49-jarige Pechstein, vijfvoudig olympisch kampioene, behoort tot de zes kandidaten die het olympisch comité van Duitsland heeft aangewezen. De Duitse sporters en de fans kunnen tot en met 30 januari hun stem uitbrengen; de stemmen van beide groepen tellen voor 50 procent mee.
Net als bij de Zomerspelen van vorig jaar in Tokio mag ieder land twee vlaggendragers aanwijzen, een man en een vrouw. Pechstein heeft concurrentie van snowboardster Ramona Hofmeister en Natalie Geisenberger, viervoudig olympisch kampioene rodelen. Bij de mannen zijn bobsleeër Francesco Friedrich, ijshockeyer Moritz Müller en rodelaar Tobias Wendl de kandidaten. De Duitse bond maakt op 3 februari, een dag voor de openingsceremonie, bekend welke vrouw en man de meeste stemmen hebben gekregen.
De Winterspelen worden op vrijdag 4 februari geopend. Schaatser Kjeld Nuis (32) en de 16-jarige kunstrijdster Lindsay van Zundert dragen dan de Nederlandse vlag.