Philadelphia 76ers bezorgt Lakers in topper eerste uitnederlaag

28 jan 2021, 7:33 Sport
philadelphia 76ers bezorgt lakers in topper eerste uitnederlaag
Philadelphia 76ers heeft in de NBA het duel tussen de koplopers van de twee divisies gewonnen. De 'Sixers', die bovenaan staan in het oosten, versloegen Los Angeles Lakers in Philadelphia met 107-106. Het betekende voor de Lakers hun eerste nederlaag van dit seizoen in een uitwedstrijd.
De NBA-kampioen had de vorige tien duels buitenshuis allemaal in winst omgezet. De ploeg uit LA knokte zich in Philadelphia in het laatste kwart terug van een forse achterstand. De Lakers namen door 13 punten op rij een voorsprong van 106-105. Met nog 2,4 seconden op de klok, wist Tobias Harris echter namens de Sixers de bal door de basket te gooien. Hij bezorgde de thuisclub daarmee de dertiende zege van het seizoen.
Joel Embiid was de topscorer bij Philadelphia met 28 punten. Ben Simmons tekende met 17 punten, 11 rebounds en 10 assists voor een zogeheten triple-double. Bij de Lakers moest het vooral komen van LeBron James (34 punten) en Anthony Davis (23 punten). De kampioen incasseerde de vijfde nederlaag van het seizoen, tegenover veertien zeges. Utah Jazz nam de leiding in het westen over van de Lakers door tegen Dallas Mavericks de tiende zege op rij te boeken: 116-104. Rudy Gobert blonk uit met 29 punten en 20 rebounds. Utah Jazz won ook veertien keer en verloor pas vier duels