Pliskova ten koste van Halep in finale Miami

29 mrt 2019, 6:35 Sport
pliskova ten koste van halep in finale miami
Tennisster Karolina Pliskova staat in de finale van het WTA-toernooi van Miami. De Tsjechische versloeg Simona Halep in twee sets: 7-5 6-1.
De wedstrijd werd herhaaldelijk stilgelegd vanwege de regen. Na een uur en een kwartier spelen stapte Pliskova winnend van de baan. In de finale staat ze tegenover de Australische Ashleigh Barty die in twee sets won van Anett Kontaveit uit Estland: 6-3 6-3.
Halep had bij winst de Japanse Naomi Osaka af kunnen lossen als de nummer 1 van de wereld. Osaka won vorig jaar het toernooi van Indian Wells, maar bleef dit jaar in de derde ronde steken.
Voor Barty, en haar tegenstandster, was het een nogal extreme dag. Ze moest vanwege het weer al een uur wachten voor ze de baan op mocht en na amper vijf minuten na de eerste bal werd de partij alweer stilgelegd. Barty besliste de ontmoeting met een ace bij haar tweede matchpoint, precies zes en een half uur na de oorspronkelijke aanvangstijd.
,,Ik ben hier vandaag ongeveer twaalf uur geweest voor één partij'', keek ze terug. ,,Dat is nogal wat. Maar ik ben blij met de manier waarop ik er steeds weer in slaagde opnieuw te beginnen. Ik hervond voortdurend mijn ritme. Op de beslissende momenten was ik in staat het verschil te maken.''
Barty (22) won tot dusverre drie keer een WTA-toernooi.