Pogacars ploegleider Vierhouten schrikt van kasseien in Tour

05 apr 2022, 11:26 Sport
pogacars ploegleider vierhouten schrikt van kasseien in tour
Ploegleider Aart Vierhouten van Team Emirates, de ploeg van Tadej Pogacar, vindt dat de organisatie van de Tour de France onverantwoorde risico's neemt met een kasseienstrook die is opgenomen in het parcours van de vijfde etappe. Vierhouten verkende maandag met de Sloveense Tourwinnaar van de laatste twee jaar het parcours en schrok van wat hij zag.
"De tweede strook had ik er nooit in gedaan als ik de organisatie was. Het loopt daar naar beneden, er wordt dan met ontzettend hoge snelheden gereden", zei de Nederlander bij televisieprogramma Sporza. "Dan denk ik: waarom? Dit is niet nodig." Vierhouten noemt het "gekkenwerk" dat de renners met een snelheid van 60 à 65 kilometer per uur naar beneden komen over een kasseienstrook met een lengte van 1600 meter, na bijna 100 kilometer koersen. "En dat in de hectiek van de Tour. Eigenlijk hoort deze kasseistrook in geen enkele wedstrijd thuis."
De 23-jarige Pogacar, vorige maand winnaar van Strade Bianche, bewees afgelopen week in Vlaanderen dat hij ook op de kasseien met de besten mee kan.