Portugese wielrenner Almeida leeft in een roze droom

12 okt 2020, 20:50 Sport
portugese wielrenner almeida leeft in een roze droom
De Portugese wielrenner João Almeida denkt dat hij de roze trui nog wel een paar dagen kan behouden, maar de Ronde van Italië ook winnen? "Nee, daar geloof ik niet in", zei de 22-jarige renner van Deceuninck - Quick-Step op de eerste rustdag in de Giro. "Ik heb nog nooit zo lang gekoerst en er rijden zoveel jongens met veel ervaring. Eén slechte dag en alles is weg."
Almeida heeft het roze al zeven dagen in bezit. De Portugees veroverde de leiderstrui op Sicilië in de rit met de aankomst op de Etna. "Ik had nooit verwacht dat ik zo lang deze trui zou dragen. Eén dag in het roze was al een droom. Ik droom nog steeds, maar het is wel al zeven dagen de realiteit. Ik ben mijn ploeggenoten heel dankbaar. Ze doen alles voor me. Ik hoef alleen maar te zorgen dat ik er op het einde bij ben. In Portugal wordt iedereen helemaal gek, ze dragen daar allemaal roze dingen. Dat is leuk om te zien", aldus de jonge klimmer, die twee jaar geleden bij de beloften Luik-Bastenaken-Luik won.
Almeida gebruikte de rustdag waarvoor die bedoeld is: "Ik lig vooral op bed. Een beetje muziek luisteren en chillen. Ik denk dat ik de roze trui nog wel kan vasthouden tot de vijftiende rit, naar Piancavallo." De Portugees heeft in het klassement 30 seconden voorsprong op Wilco Kelderman. Steven Kruijswijk staat op de elfde plaats, met 1 minuut en 24 seconden achterstand.