Puntverlies hockeysters in Pro League tegen Spanje

05 feb 2022, 18:54 Sport
puntverlies hockeysters in pro league tegen spanje
ANP
De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League gelijkgespeeld tegen Spanje. Het duel in Valencia eindigde na de reguliere speeltijd in 2-2. Een dag eerder had Oranje nog gewonnen van Spanje met 0-1, dankzij een doelpunt van Frédérique Matla.
De schade bleef na de 2-2 beperkt tot het verlies van een punt, omdat Nederland vervolgens nog wel de shoot-outs won. Dat leverde een bonuspunt op. Nederland blijft de ranglijst in de Pro League vooralsnog duidelijk aanvoeren.
Yibbi Jansen zette Nederland op voorsprong, door de bal na een strafcorner nagenoeg onhoudbaar in het doel te pushen. Na een scrimmage voor het Nederlandse doel maakte Patricia Alvarez de 1-1. Opnieuw uit een corner zorgde Jansen er voor dat Oranje opnieuw op voorsprong kwam, nu door laag in te schieten. Weer kwam Spanje op gelijke hoogte, nu door Xantal Gine.
"We zijn goed aan dit duel begonnen", reageerde Jansen, die werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. "Alleen in het derde kwart werden we teruggedrongen. Jammer dat we de voorsprong hebben weggegeven, maar gelukkig hebben we de shoot-outs wel gewonnen."
In Spanje zat interim-bondscoach Jamilon Mülders op de bank bij Nederland. De Duitser is de tijdelijke opvolger van de vertrokken Alyson Annan.