Quartararo wint ook tweede race in MotoGP

26 jul 2020, 15:27 Sport
quartararo wint ook tweede race in motogp
De Franse motorracer Fabio Quartararo heeft ook de tweede race van dit seizoen in de MotoGP, de GP van Andalusië, gewonnen. De 21-jarige Quartararo beleefde vorige week in Jerez, tijdens de GP van Spanje, nog een primeur.
Achter Quartararo finishte Maverick Viñales uit Spanje als tweede en de derde plaats was voor de Italiaan Valentino Rossi. Alle drie de coureurs op het podium komen uit de stal van Yamaha.
Regerend wereldkampioen Marc Márquez verscheen niet aan de start in Andalusië. De heerser in de MotoGP brak vorige week bij een zware val zijn rechterbovenarm. Hij probeerde het dit weekend nog wel, maar zag toch af van deelname aan de race.
"Het voelt goed om twee weken achter elkaar te winnen. Maar het was moeilijk", sprak Quartararo, die de hele wedstrijd aan kop reed. Slechts 13 van de 21 coureurs haalden de finish in de warme omstandigheden. Vele crashes vielen er te noteren; onder anderen Jack Miller ging onderuit.
Quartararo heeft nu al 50 punten verzameld en heeft 10 punten voorsprong op Viñales. Andrea Dovizioso, die nu zesde werd, staat op de derde plek in het klassement.
Volgend weekend staat er geen race gepland in de MotoGP. Op 9 augustus staat de GP van Tsjechië op de kalender.