Nadal verliest bij rentree in Cincinnati van Coric

18 aug 2022, 6:24 Sport
rafael nadal verliest in cincinnati van borna coric
Tennisser Rafael Nadal heeft zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Cincinnati verloren van Borna Coric. De nummer 3 van de wereld moest bij zijn rentree na een buikblessure met 7-6 (9) 4-6 6-3 zijn meerdere erkennen in de Kroaat. De partij in de tweede ronde duurde 2 uur en 51 minuten.
Voor de 36-jarige Spanjaard was het de eerste keer dat hij weer in actie kwam sinds zijn buikspierblessure op Wimbledon. Begin juli trok hij zich terug in Londen voor zijn halve finale tegen Nick Kyrgios. Hij miste vorige week onder meer het masterstoernooi van Montreal.
Tegen Coric, die op de weg terug is na een schouderblessure, was het duidelijk dat Nadal pas zijn eerste wedstrijd van het hardcourtseizoen speelde. Hij was zoekende en noteerde 23 onnodige fouten. Na bijna 3 uur maakte Coric het af met een winner met zijn forehand.
"Het was erg speciaal. De laatste twee jaar lag ik eruit en heb ik niet op het hoogste podium gespeeld. Ik keek gewoon uit naar deze wedstrijd en dat ik heb gewonnen, is best wel gekkenwerk", zei de voormalig nummer 12 van de wereld. Hij is door zijn blessure afgezakt naar plek 152.
Voor Nadal was het pas zijn vierde nederlaag van het seizoen. Eerder verloor hij in Indian Wells, Madrid en Rome.
Nadal heeft nog anderhalve week om zich voor te bereiden op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Hij kan half september in New York zijn 23e grandslamtitel veroveren.
Ook de als vijfde geplaatste Casper Ruud werd vroegtijdig uitgeschakeld. De Noor liet zich met 6-3 6-3 verassen door de Amerikaan Ben Shelton, de nummer 229 van de wereld. De 19-jarige Shelton maakt deze week zijn debuut op een masterstoernooi.
De Australiër Nick Kyrgios, die ook dit hardcourtseizoen in goeden doen is, werd met 6-3 6-2 kansloos gelaten door de als elfde geplaatste Amerikaan Taylor Fritz.