Record aan prijzengeld in Wimbledon

09 jun 2022, 15:51 Sport
record aan prijzengeld in wimbledon
ANP
Wimbledon heeft voor de komende editie van het tennistoernooi een recordbedrag van 40,35 miljoen pond aan prijzengeld. Omgerekend is dat ruim 47 miljoen euro. Voor de kampioenen bij de vrouwen en de mannen ligt een bonus van 2,3 miljoen euro klaar, meldt het grandslamtoernooi in Londen.
Er is sprake van 11,1 procent meer prijzengeld dan vorig jaar, toen corona invloed had op het toernooi en minder toeschouwers de beroemde grasbanen mochten bezoeken. Ten opzichte van de laatste 'normale' editie in 2019 is het meer dan 5,4 procent.
De verwachting was dat het schrappen van punten voor de wereldranglijsten zou leiden tot een lager bedrag aan prijzengeld, maar de organisatie verwacht een massale opkomst van publiek en heeft ervoor gekozen toch meer geld uit te keren aan de tennissers. Een speler die in de eerste ronde van het enkelspel wordt uitgeschakeld, krijgt nog 50.000 pond (58.000 euro).
De tennisbonden WTA en ATP hebben besloten geen punten voor de rankings bij de vrouwen en de mannen toe te kennen, omdat Wimbledon als enige toernooi geen Russische en Belarussische spelers onder neutrale vlag laat meedoen.
Wimbledon begint op 27 juni. Novak Djokovic verdedigt de titel bij de mannen. In het vrouwentoernooi is de titel vacant, omdat de Australische Ashleigh Barty is gestopt.