Record in Formule 1 boeit 'Iceman' Räikkönen niet

08 okt 2020, 13:43 Sport
record in formule 1 boeit iceman raikkonen niet
In de schaduw van Lewis Hamilton staat ook Kimi Räikkönen op het punt om een record in de Formule 1 in handen te krijgen. De Finse coureur begint zondag op de Nürburgring aan zijn 323e race in de koningsklasse, waarmee hij de Braziliaan Rubens Barrichello aflost als recordhouder.
"Dat boeit me eerlijk gezegd niet zo", zegt Räikkönen, die niet voor niets de bijnaam 'The Iceman' draagt. "Als iemand me zou vragen hoeveel races ik heb gereden, dan zou ik echt geen idee hebben. Ik ben hier omdat ik van racen houd. Ik geniet daar nog steeds van."
De 40-jarige Fin evenaarde twee weken geleden in Rusland al het record van Barrichello.
Hamilton had in Sotsji het recordaantal zeges van Michael Schumacher in de Formule 1 kunnen evenaren, maar de Brit bleef steken op negentig. Zondag krijgt Hamilton een nieuwe kans om zijn 91e overwinning binnen te halen. De kopman van Mercedes is ook hard op weg om Schumacher te evenaren als recordkampioen in de Formule 1. Hamilton koerst vrijwel onbedreigd af op zijn zevende wereldtitel.
Räikkönen debuteerde in 2001 in de Formule 1. Zes jaar later werd hij in een Ferrari wereldkampioen. Het ziet er naar uit dat de Fin zijn contract bij Alfa Romeo weer met een jaar gaat verlengen. Mogelijk krijgt hij Mick Schumacher, de 'zoon van', komend seizoen naast zich. De 21-jarige Duitser mag vrijdag in de eerste vrije training voor de GP van de Eifel al in een Alfa Romeo-bolide rijden.