Redelijke start golfer Luiten in Saudi International

04 feb 2021, 11:23 Sport
redelijke start golfer luiten in saudi international
Golfer Joost Luiten heeft een redelijke start gemaakt in het Saudi International, het derde toernooi van dit jaar in het Midden-Oosten. De Nederlands prof legde op de Royal Greens van King Abdullah Economic City de eerste ronde af in 67 slagen, 3 onder het baangemiddelde. Het leverde hem in de stand de gedeelde zeventiende plaats op.
Luiten noteerde vijf birdies, maar zette er wel een double bogey, twee slagen boven par, tegenover. De Nederlander is naarstig op zoek naar een topklassering. In het Abu Dhabi Championship en de Dubai Desert Classic speelde de 35-jarige golfer nog geen grote rol van betekenis.
"Mijn spel in Dubai was zeker niet slecht, maar om echt hoog te kunnen eindigen hier in Saoedi-Arabië moeten alle onderdelen wel wat scherper", zei Luiten, die twee jaar geleden zesde werd op het Saudi International.
"Toen we hier in 2019 voor het eerst kwamen werd er gezegd dat er heel veel gebouwd zou gaan worden, maar daar is nog niet veel van te zien, het is nog altijd een beetje een spookstad. Er zijn wel appartementen, maar het lijkt erop dat die nog allemaal leeg zijn. Er is hier dus niet veel sfeer, jammer, maar ik ben hier natuurlijk om te presteren. En het is hoe dan ook een mooi toernooi met ook Amerikaanse toppers als Dustin Johnson, Patrick Reed en Bryson DeChambeau in het veld."
De Engelsman David Horsey leidt met 61 slagen (-9). Hij maakte liefst negen birdies. De Schot Stephen Gallacher staat op -8.