Rekturner Tvorogal volgt Zonderland op als Europees kampioen

13 dec 2020, 19:01 Sport
rekturner tvorogal volgt zonderland op als europees kampioen
De Litouwer Robert Tvorogal heeft zondag op de slotdag van de EK turnen voor mannen het goud veroverd aan de rekstok. Tvorogal werd daarmee de opvolger van Epke Zonderland die vorig jaar in het Poolse Szczecin het goud won. De Nederlandse gymnastiekbond KNGU besloot eerder al vanwege de coronacrisis geen turners af te vaardigen naar het toernooi in het Turkse Mersin.
Tvorogal, vorig jaar al de beste aan de rekstok tijdens de Europese Spelen in Minsk, kwam tot een score van 14,800. De Kroaat Tin Srbic, de wereldkampioen van 2017 in Montreal, bleef daar twee tienden onder en pakte het zilver. De Israëliër Alexander Myakinin (14,200) greep het brons.
De andere winnaars van toestelfinales waren de Israëliër Artem Dolgopyat (vloer), de voor Albanië uitkomende Rus Matvei Petrov (paard-voltige), de Turken Ibrahim Colak (ringen) en Ferhat Arican (brug) en de Oekraïner Igor Radivilov (sprong).
Zaterdag had Oekraïne de teamfinale gewonnen. Toplanden als Groot-Brittannië, Rusland en Frankrijk hadden er ook voor gekozen thuis te blijven.