Ricketts-familie ziet af van koop Chelsea

15 apr 2022, 14:32 Sport
ricketts familie ziet af van koop chelsea
Een consortium onder aanvoering van de Amerikaanse familie Ricketts heeft zich teruggetrokken als kandidaat-koper van Chelsea. De Ricketts-familie, eigenaar van honkbalclub Chicago Cubs, wilde samen met enkele miljardairs uit de VS de Engelse voetbalclub overnemen van de Russische zakenman Roman Abramovitsj. Het consortium ziet daar nu echter van af vanwege "de ongebruikelijke dynamiek" rond het verkoopproces.
Abramovitsj wil Chelsea verkopen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Rus staat op een sanctielijst van de Britse overheid, omdat hij nauwe banden zou hebben met president Vladimir Poetin. Chelsea heeft daardoor te maken met allerlei restricties. De voetbalclub, vorig jaar winnaar van de Champions League, kan met een speciale licentie wel blijven spelen.
De Ricketts-familie had de supporters van Chelsea onder meer beloofd nooit mee te doen aan een Super League als het eigenaar zou worden van de club. Ook wilden de Amerikanen onderzoeken of stadion Stamford Bridge uitgebreid zou kunnen worden.
Na het afhaken van het consortium-Ricketts zijn nog drie kandidaat-kopers over. Eén daarvan is Stephen Pagliuca, mede-eigenaar van basketbalclub Boston Celtics en de Italiaanse voetbalclub Atalanta. De Amerikaanse bank Raine Group begeleidt het verkoopproces.