Rockets maken het Warriors moeilijk

07 mei 2019, 7:38 Sport
rockets maken het warriors moeilijk
ANP
De basketballers van Houston Rockets maken het regerend kampioen Golden State Warriors knap lastig in de kwartfinales van de play-offs van de NBA. De Rockets wonnen duel vier in de onderlinge confrontatie met 112-108 en zetten de stand in de best-of-seven gelijk: 2-2. James Harden scoorde 38 punten en pakte 10 rebounds voor de winnaars uit Houston.
Bij de titelverdediger ontbrak de scherpte. Hoewel Kevin Durant tot 34 punten kwam en Stephen Curry 30 punten noteerde voor de Warriors, eindigde de bal bij veel worpen van beide sterspelers naast de basket. Curry mist de meeste van zijn pogingen om 3-punters te maken. Wedstrijd vijf van de twee ploegen uit de oostelijke divisie (Eastern Conference) is woensdag in Oakland, thuisbasis van de Warriors.
In de westelijke divisie (Western Conference) nam Milwaukee Bucks afstand van Boston Celtics met een overtuigende zege van 113-101 in hun vierde ontmoeting. De Bucks kwamen daardoor 3-1 voor in de best-of-seven en hebben nog één zege nodig om de halve finales van de play-offs in de NBA te bereiken. Milwaukee kan het woensdag in eigen huis afmaken.
De Bucks leunden sterk op hun Griekse vedette Giannis Antetokounmpo, die 39 punten maakte en 16 rebounds pakte.