Rockets verliezen, ondanks 51 punten Harden

21 dec 2017, 7:30 Sport
rockets verliezen ondanks 51 punten harden
De basketballers van Houston Rockets hebben na veertien overwinningen op rij weer eens een nederlaag moeten incasseren in de NBA. De koploper van het westen ging voor eigen publiek onderuit tegen Los Angeles Lakers: 116-122. James Harden maakte liefst 51 punten voor de Rockets, maar het bleek niet genoeg voor de winst.
Bij de Lakers blonk 'rookie' Kyle Kuzma uit met 38 punten. De 22-jarige Amerikaan, bezig aan zijn eerste seizoen in de NBA, gooide onder meer zeven driepunters raak. Houston Rockets gaat met 25 zeges tegenover vijf nederlagen wel nog steeds aan kop in de Western Conference, maar titelverdediger Golden State Warriors volgt nu op de voet met 25 overwinningen en zes nederlagen. De Warriors boekten woensdagavond hun tiende zege op rij, tegen Memphis Grizzlies (97-84). Klay Thompson tekende voor 29 punten.
Boston Celtics, de koploper in het oosten, incasseerde tegen Miami Heat de achtste nederlaag van dit seizoen: 89-90. Bij Miami blonk de Canadees Kelly Olynyk uit met 32 punten.