Rockets verslaan Warriors in extra tijd

05 mei 2019, 8:29 Sport
rockets verslaan warriors in extra tijd
ANP
Houston Rockets heeft ternauwernood gewonnen in de kwartfinale van de play-offs in de NBA tegen Golden State Warriors. De regerend kampioen van de Amerikaanse basketbalcompetitie had vlak voor het einde van de reguliere speeltijd een voorsprong, maar de basketbalclub uit Houston wist voor eigen publiek nog naast de Warriors te komen. In 'overtime' liepen de Rockets uit naar de eindstand van 126-121.
James Harden was weer eens de grote man aan de zijde van de Rockets. Hij noteerde 41 punten en 9 rebounds en was in de extra tijd belangrijk met een driepunter. Met nog 49 seconden te spelen maakte Harden er met een fraaie worp 124-118 van.
Aan de andere kant was Kevin Durant van waarde door liefst 46 punten te scoren. Hij miste echter met nog 19 seconden te spelen de kans om de Warriors op een 3-0-voorsprong te gooien bij een stand van 112-110 in het voordeel van de ploeg uit Oakland.
Met een 2-1-voorsprong voor de Warriors beginnen de twee basketbalclubs uit de Western Conference maandag in Houston aan hun vierde wedstrijd.