Roeblev klopt al geplaatste Thiem in derde partij ATP Finals

19 nov 2020, 17:01 Sport
roeblev klopt al geplaatste thiem in derde partij atp finals
Tennisser Andrej Roeblev heeft zijn derde en laatste partij op de ATP Finals in Londen gewonnen. De Rus, die debuteert op het toernooi voor de beste acht tennissers van het seizoen, versloeg in twee sets de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-2 7-5.
Voor Thiem is de nederlaag zonder consequenties. De Oostenrijker was na de overwinningen op Stefanos Tsitsipas en Rafael Nadal al zeker van de halve finales in Londen. Voor Roeblev was het zijn eerste zege. De Rus was al uitgeschakeld voor de laatste vier. Later donderdag strijden Tsitspas en Nadal om het andere ticket voor de halve finale.
Roeblev brak in de eerste set twee keer op de opslagbeurt van Thiem. In de tweede set liep de Rus ook al snel uit naar een voorsprong door een breakpoint te benutten. Zijn tegenstander kwam echter terug tot 4-4 en 5-5. Vervolgens verloor Thiem zijn service opnieuw. Roeblev maakte het vervolgens op eigen service af.
"Ik speelde vanaf het eerste punt heel goed en Dominic begon niet zo goed", zei Roeblev. "Het gaf me meer zelfvertrouwen en daardoor ging ik steeds beter spelen. Het was niet gemakkelijk voor Dominic, maar ik denk dat hij ook al gefocust is op de halve finales. Ik wens hem veel succes. Hij verdient het om daar te staan en om de titel te winnen."
Thiem gaf toe dat het lastig was om dezelfde intensiteit in zijn spel te krijgen als in de vorige twee partijen. "Als ik niet op 110 procent ben dit toernooi, heb ik geen kans tegen welke speler dan ook. Dat gebeurde vandaag."
De Oostenrijker kan zich gaan opmaken voor de partij tegen de winnaar van de groepswedstrijd tussen Novak Djokovic en Alexander Zverev van vrijdag. "Het zijn beiden voormalig winnaars van dit toernooi. Het doel is om vrijdag de intensiteit te vinden in de training zodat ik er zaterdag 100 procent voor klaar ben, wie ik ook tref", zei Thiem, die dit jaar de US Open won.