Roeblev laat Thiem in drie sets kansloos in Melbourne

17 jan 2023, 3:49 Sport
roeblev laat thiem in drie sets kansloos in melbourne
ANP
Andrej Roeblev heeft in de openingsronde van de Australian Open Dominic Thiem kansloos gelaten. Het werd in de John Cain Arena 6-3 6-4 6-2 voor de als vijfde geplaatste Rus.
Door de tennisfans werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen de 25-jarige Roeblev en de vier jaar oudere Thiem, maar tot een meeslepend duel kwam het niet. De eenzijdige wedstrijd duurde 2 uur en 10 minuten.
Thiem werd in de tweede set behandeld aan een rugblessure en kon in de derde set niet meer meekomen met Roeblev, die pas zijn eerste zege van het seizoen boekte. Hij verloor eerder deze maand in Adelaide twee keer zijn openingswedstrijd.
Thiem is de voormalig nummer 3 van de wereld, maar de Oostenrijker is door een polsblessure ver teruggevallen. Hij is momenteel de nummer 98 van de wereld en had een wildcard nodig om deel te nemen. Drie jaar geleden haalde hij nog de eindstrijd in Melbourne.
Grigor Dimitrov uit Bulgarije verzekerde zich ten koste van de Rus Aslan Karatsev van een plek in de tweede ronde. Het werd 7-6 (3) 7-5 6-2 voor de nummer 27 van de plaatsingslijst. Dimitrov reikte in 2017 tot de halve eindstrijd in Melbourne, Karatsev in 2021.