Roglic moet 'karwei afmaken' en viert dan pas eindzege Vuelta

07 sep , 17:36 Sport
anp070924117 1
PICÓN BLANCO (ANP) - Primoz Roglic veroverde vrijdag de rode leiderstrui in de Ronde van Spanje en gaat normaal gesproken zondag de Spaanse rittenkoers voor de vierde keer winnen. De Sloveen van Red Bull Bora-hansgrohe wilde zaterdag na de laatste bergrit nog geen voorschot nemen op de eindzege. "We zijn er een dag dichter bij", sprak de 34-jarige Roglic als altijd voorzichtig. "Maar er volgt nog een rit waarin de klassementsrijders aan de bak moeten. Die moet eerst achter de rug zijn."
De Vuelta eindigt eens niet met een veredeld criterium waarin het klassement niet meer verandert. Net als de Tour de France van dit jaar wordt op de slotdag een individuele tijdrit gereden. Die gaat over ruim 24 kilometer in en rond Madrid.
Roglic heeft iets meer dan twee minuten voorsprong op de Australiër Ben O'Connor en kan als erkend tijdrijder weinig meer gebeuren. Hij won de Vuelta al in 2019, 2020 en 2021. "Ik sta er goed voor, maar we moeten het karwei nog afmaken. Zo simpel is het", zei hij kort na de finish van de voorlaatste rit.