Roglic verdedigt kleine marge in laatste bergrit Ronde van Spanje

07 nov 2020, 4:04 Sport
roglic verdedigt kleine marge in laatste bergrit ronde van spanje
ANP
Voor Jumbo-Visma, met kopman Primoz Roglic in de rode leiderstrui, staat de laatste bergetappe in de Ronde van Spanje op het programma. De rit van Sequeros gaat over 178,2 kilometer kilometer naar de top van de Alto de la Covatilla.
Roglic heeft door de zes seconden bonificatie die hij vrijdag pakte 45 seconden voorsprong op Richard Carapaz uit Ecuador en 53 seconden op de Brit Hugh Carthy. Of het genoeg is in de zware bergrit met de finish op de Alto de la Covatilla kan de kopman van Jumbo-Visma niet zeggen. "Ik hoop dat de benen goed zijn, we zullen zien", bleef hij voorzichtig. In de Tour de France dit jaar werd de Sloveen een dag voor het einde uit de leiderstrui gereden door zijn landgenoot Tadej Pogacar.
Het peloton krijgt al vroeg in de etappe de Puerto del Portillo de las Batuecas op het programma. De klim van de eerste categorie is 14 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3 procent. Na drie beklimmingen van de derde categorie en een van de tweede categorie wacht de Alto de la Covatilla.
De slotklim van deze Vuelta is 11,7 kilometer lang en heeft een stijgingspercentage van 6,9 procent, maar dat komt vooral door de makkelijkere stukken aan het begin en helemaal op het einde. Daartussenin zitten stroken tot 13 procent.
Lukt het Roglic om zijn leiderstrui met succes te verdedigen, dan wordt hij de eerste wielrenner sinds Roberto Heras in 2004 die de Ronde van Spanje twee keer achter elkaar weet te winnen.