Rojer terug in selectie Daviscup

23 jan 2018, 12:19 Sport
rojer terug in selectie daviscup
ANP
Tennisser Jean-Julien Rojer keert komende maand terug in het Nederlandse Daviscupteam. De dubbelspecialist ontbrak in september tegen Tsjechië vanwege een knieblessure. Voor de wedstrijd in de wereldgroep tegen titelverdediger Frankrijk is Rojer weer beschikbaar. Dat gaat ten koste van Matwé Middelkoop, die de 36-jarige Rojer tegen de Tsjechen verving.
Bondscoach Paul Haarhuis selecteerde verder Robin Haase, Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor. Haase en De Bakker hadden een belangrijk aandeel in de promotie van Oranje naar de wereldgroep.
Nederland speelt van 2 tot en met 4 februari op hardcourt in Albertville tegen Frankrijk, dat in november de Daviscup won door België in de eindstrijd met 3-2 te verslaan. Oranje kwam drie jaar geleden voor het laatst uit in de wereldgroep.
Frankrijk, dat in tien duels met Oranje nog ongeslagen is in de Daviscup, treedt aan met kopman Jo-Wilfried Tsonga (15e van de wereld), Lucas Pouille (18e), Richard Gasquet (31e), Pierre-Hugues Herbert (74e) en Nicolas Mahut (107e). Yannick Noah fungeert als captain van het Franse Daviscupteam.