Rolstoeltennisster De Groot baalt na missen goud, maar ook trots

06 sep , 15:42 Sport
anp060924184 1
PARIJS (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot baalde dat ze haar titel niet heeft kunnen prolongeren bij de Paralympische Spelen in Parijs. Ze moest het goud na een lang gevecht net als een dag eerder in het dubbelspel laten aan de Japanse Yui Kamiji. "Ik wilde heel graag winnen en het is ontzettend verdrietig dat het niet is gelukt. Maar morgen of overmorgen ben ik trots op het gevecht dat ik heb geleverd", reageerde de 27-jarige tennisster tegen de paralympische persdienst.
Titelverdedigster De Groot, die de afgelopen vijftien grand slams onverslaanbaar was en in juli op Wimbledon haar 23e grandslamtoernooi won, zei dat ze niet de druk voelde dat ze per se moest winnen. "Ik wilde wel heel graag winnen. Natuurlijk waren de verwachtingen torenhoog. Helaas kon ik die niet waarmaken."
De Groot feliciteerde Kamiji na afloop. "Ik weet precies hoe het voelt om goud te winnen. Je hebt alles gegeven. We spelen al jaren tegen elkaar en ze heeft er heel vaak dichtbij gezeten. Het voelde alleen maar goed haar te feliciteren en te zeggen dat ze goed heeft gevochten."