Ronhaar pakt wereldtitel veldrijden bij beloften

30 jan 2021, 14:54 Sport
ronhaar pakt wereldtitel veldrijden bij beloften
Veldrijder Pim Ronhaar heeft in Oostende de wereldtitel veroverd bij de beloften. De 19-jarige renner uit Hellendoorn reed vanaf de derde van in totaal zes ronden, deels over het strand, alleen voorop. Op 8 seconden eindigde landgenoot en titelverdediger Ryan Kamp als tweede. Het brons was voor de Belg Timo Kielich.
Ronhaar was in het seizoen 2018-2019 al Europees en Nederlands kampioen bij de junioren. Het is zijn tweede jaar bij de mannen onder 23 jaar. "Ik kon op het strand en de loopstroken het tempo erin houden, ook al was het lastig om de looplijnen te vinden in het zand. Ik denk dat ik de goede tactiek heb gevonden door steeds op tijd af te stappen", keek de kampioen terug. "Pas in de laatste ronde geloofde ik dat de titel binnen was. Mooi dat Ryan nog tweede kon worden." De twee veldrijders zijn ploeggenoten bij het Belgische Pauwels Sauzen - Bingoal. Twee andere Nederlanders reden zich ook in de top 10: Mees Hendrikx (zesde) en Tim van Dijke (tiende).
Ronhaar vertelde zich nog zeker twee, drie jaar te willen richten op het crossen. "Misschien dat ik daarna de keuze maak om een seizoen volledig voor de weg te gaan."