Rosmalen-finalist Thompson laat Djokovic werken voor zege

05 jul 2023, 21:50 Sport
rosmalen finalist thompson laat djokovic werken voor zege
Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om zich te plaatsen voor de derde ronde van Wimbledon. De nummer 2 van de wereld had het twee sets lastig met de Australiër Jordan Thompson, vorige maand finalist op het grastoernooi van Rosmalen. Het werd 6-3 7-6 (4) 7-5.
Na bijna 2,5 uur maakte Djokovic het af op de service van de nummer 70 van de wereld. De Australiër miste een eenvoudige volley, waarna Djokovic zichtbaar opgelucht het net opzocht. Het was al de 350e overwinning op een grand slam voor de 23-voudig grandslamkampioen.
"Ik weet niet of ik hem zo snel in het toernooi al wilde treffen. Hij had wat pech in de tweede set, maar verdient een groot compliment voor hoe hij speelde", zei Djokovic na zijn zege in drie sets. De titelverdediger wist de service van zijn tegenstander slechts drie keer te winnen.
Djokovic neemt het in de derde ronde mogelijk op tegen de Zwitser Stan Wawrinka, die nog de Argentijn Tomás Martín Etcheverry treft. Door de regen op dinsdag en woensdag is het speelschema flink verstoord. Er zijn tennissers die nog niet zijn begonnen aan hun wedstrijd in de openingsronde, onder wie Botic van de Zandschulp.
Thompson verloor in Rosmalen in de finale van Tallon Griekspoor.
Eerder op de dag boekte ook de als derde geplaatste Daniil Medvedev een zege in drie sets. De Rus was met 7-5 6-4 6-3 te sterk voor de Britse wildcardspeler Arthur Fery.
De 27-jarige Medvedev mocht vorig jaar niet meedoen aan Wimbledon, omdat Russen en Belarussen werden geweerd vanwege de oorlog in Oekraïne. Een jaar eerder haalde Medvedev de vierde ronde, zijn beste resultaat in Londen.
Holger Rune, de nummer 6 van de plaatsingslijst, versloeg ook een Britse speler die met een wildcard was toegelaten: George Loffhagen. Het werd 7-6 (4) 6-3 6-2 voor de Deen.