Russin Aleksandrova eerste finaliste op tennistoernooi Rosmalen

11 jun 2022, 12:49 Sport
russin aleksandrova eerste finaliste op tennistoernooi rosmalen
De Russische tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van het Libéma Open, het grastoernooi in Rosmalen. De nummer 30 van de wereld versloeg op het gras van het Autotron haar landgenote Veronika Koedermetova: 6-3 6-1.
De 25-jarige Koedermetova staat zes plaatsen hoger op de wereldranglijst dan Aleksandrova, maar ze had weinig in te brengen. Koedermetova leverde in beide sets vroeg haar servicebeurt in en kon zich niet meer herpakken.
Aleksandrova treft zondag in de finale de winnares van de partij tussen de als eerste geplaatste Aryna Sabalenka uit Belarus en de Amerikaanse Shelby Rogers. "Die vroege breaks gaven vertrouwen, daardoor kon ik wat 'vrijer' spelen", zei de 27-jarige Russin. "Geweldig om in mijn eerste toernooi van dit seizoen op gras direct in de finale te staan." Aleksandrova heeft één WTA-titel op haar erelijst staan, twee jaar geleden behaald in de Chinese stad Shenzhen. Enkele weken geleden haalde ze als qualifier de halve finales van het graveltoernooi in Madrid.