Ruud uitgeschakeld in Acapulco na tennispartij van bijna 3 uur

02 mrt 2023, 7:52 Sport
ruud uitgeschakeld in acapulco na tennispartij van bijna 3 uur
De Noorse tennisser Casper Ruud is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Acapulco uitgeschakeld. De nummer 4 van de wereld verloor met 7-5 2-6 7-6 (5) van de Japanner Taro Daniel. De partij duurde 2 uur en 58 minuten. De 30-jarige Daniel wist voor het eerst een speler uit de mondiale top 10 te verslaan. Hij is de nummer 125 van de wereld en moest eerst kwalificaties spelen in Acapulco.
De 24 jaar oude Ruud beleeft vooralsnog een teleurstellend seizoen. Op de Australian Open werd hij al in de tweede ronde uitgeschakeld en op het voorbereidingstoernooi in Auckland verloor hij zijn eerste wedstrijd.
Ruud was als tweede geplaatst op het hardcourttoernooi in Mexico. De Spanjaard Carlos Alcaraz zou als eerste geplaatst zijn, maar hij meldde zich vlak voor de start van het toernooi af.
De nummers 3 en 4 van de plaatsingslijst, Taylor Fritz en Holger Rune, schaarden zich wel bij de laatste acht. De Amerikaan Fritz versloeg de Canadees Denis Shapovalov met 6-4 6-4, terwijl de Deen Rune Nuno Borges uit Portugal slechts twee games gunde: 6-0 6-2.