Sabalenka opnieuw na moeizame start verder op Australian Open

22 jan 2022, 7:02 Sport
sabalenka opnieuw na moeizame start verder op australian open
Aryna Sabalenka heeft zich op de Australian Open ondanks opnieuw een moeizame start verzekerd van een plek in de vierde ronde. De als tweede geplaatste tennisster uit Belarus was met 4-6 6-3 6-1 te sterk voor de Tsjechische Marketa Vondrousova.
Voor de derde keer op rij verloor Sabalenka de eerste set. Dat gebeurde haar ook in de duels met de Australische wildcardspeelster Storm Sanders en met Wang Xinyu uit China. Ze herpakte zich echter knap en maakte het na een uur en 49 minuten af op haar eerste wedstrijdpunt.
In de aanloop naar de Australian Open baarde Sabalenka opzien door onderhands te serveren, omdat haar service het liet afweten. In twee duels voorafgaand aan het grandslamtoernooi sloeg ze liefst 39 dubbele fouten. De Australische oud-tennisser Mark Philippoussis, die bekendstond om zijn harde opslag, voorzag haar van advies.
"Ik ben heel blij met deze overwinning. Vooral met het feit dat ik slechts tien dubbele fouten heb geslagen", zei Sabalenka (23) tijdens haar oncourt-interview na de zege op Vondrousova. "Ik had wat problemen, maar ik hoop dat het beter gaat met de wedstrijd."
In de vierde ronde neemt Sabalenka het op tegen Kaia Kanepi uit Estland, die in de Rod Laver Arena de Australische Maddison Inglis met 2-6 6-2 6-0 versloeg.
Ook de als 14e geplaatste Simona Halep wist een plek in de vierde ronde af te dwingen. Ze liet Danka Kovinić uit Montenegro met 6-2 6-1 kansloos. De Amerikaanse Danielle Collins was het Deense talent Clara Tauson met 4-6 6-4 7-5 de baas.