Sainz maakt eerste meters in een Ferrari

27 jan 2021, 18:22 Sport
sainz maakt eerste meters in een ferrari
Carlos Sainz heeft woensdag zijn eerste rondjes gereden in een Formule 1-wagen van Ferrari. De Spanjaard, die is overgekomen van McLaren en bij de Italiaanse renstal het zitje heeft overgenomen van Sebastian Vettel, deed dat op het eigen circuit Foriano van Ferrari. Hij bestuurde de racebolide uit het seizoen 2018.
Ferrari wilde Sainz graag wat extra testkilometers geven omdat er slechts drie officiële testdagen zijn dit voorjaar in aanloop naar de eerste grand prix (28 maart in Bahrein). De Spanjaard mocht dat alleen doen in een Formule 1-bolide ouder dan twee jaar, omdat de regels niet toestaan dat de coureurs de raceauto van 2021 besturen buiten de reguliere testraces in Barcelona.
Sainz (26) reed meer dan honderd ronden op het bijna 3 kilometer lange testcircuit en hij was na een lange dag heel tevreden. "De dag begon al bij het ochtendgloren omdat we eerst teambesprekingen hadden. Verder ging het heel goed. Het moment dat ik het circuit opliep en daar de Ferrari zag staan met mijn nummer 55 erop was bijzonder. Ik wilde er meteen inspringen."
Zijn teamgenoot Charles Leclerc, hersteld van een besmetting met corona, had dinsdag al op Foriano gereden in de Ferrari uit 2018. Ook hij reed zijn honderd rondjes.