Saudische coureur Al-Rajhi boekt eerste thuiszege in Dakar Rally

10 jan 2021, 13:40 Sport
saudische coureur al rajhi boekt eerste thuiszege in dakar rally
Yazeed Al-Rajhi heeft de zevende etappe in de Dakar Rally in Saudi-Arabië bij de auto's gewonnen. Het was de eerste zege op eigen bodem voor de Saudische rijder van Toyota. Hij klokte in de 453 kilometer lange proef van Ha'il naar Sakaka een tijd van 4 uur, 21 minuten en 59 seconden. Al-Rajhi was 48 seconden sneller dan de Fransman Stéphane Peterhansel (Mini), die de leiding in het algemeen klassement behield. De Spanjaard Carlos Sainz (Mini) eindigde op 1.15 minuut als derde.
Peterhansel liep weer iets verder uit op Nasser Al-Attiyah (Toyota), die in de proef als vierde finishte. De Fransman heeft nu 7.53 minuten voorsprong op de rallyrijder uit Qatar. Normaal gesproken duelleert het ervaren duo om de eindzege in Dakar. Sainz, vorig jaar winnaar van de woestijnrally, staat derde, maar heeft al meer dan 40 minuten achterstand. Peterhansel, bijgenaamd 'Monsieur Dakar', kan voor de veertiende keer Dakar winnen.
De Russische trucker Dmitri Sotnikov boekte al zijn vijfde dagsucces in deze Dakar. De rijder van Kamaz won de proef met ruim 3 minuten voorsprong op zijn land- en teamgenoot Airat Mardejev. Ook de derde plaats was voor een Russische Kamaz-trucker, Anton Sjibalov. Martin van den Brink stuurde zijn Renault naar de zevende plek en was daarmee de beste Nederlander. Sotnikov leidt bij de trucks in het algemeen klassement met een riante voorsprong van bijna 46 minuten op Sjibalov.