Schaatscoach Tijssen stapt over naar wielerploeg Jumbo-Visma

26 aug 2022, 18:09 Sport
schaatscoach tijssen stapt over naar wielerploeg jumbo visma
Rutger Tijssen verruilt het schaatsen voor het wielrennen. De 48-jarige Tijssen gaat als sportief manager aan de slag bij de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. "Een buitenkans", zo noemt de ervaren coach zijn overstap.
Tijssen werkte bij schaatsploeg TVM (nu Jumbo-Visma) met onder anderen Ireen Wüst en Sven Kramer. Hij zette in 2015 met Wüst de ploeg Team4Gold op. Zijn pupil veroverde op de Spelen van 2018 goud op de 1500 meter. Tijssen werkte ook voor de Chinese schaatsbond en als programmamanager bij TalentNED, een ploeg voor Nederlandse sporttalenten.
Vorig jaar keerde hij terug als schaatscoach bij Team Worldstream, de ploeg van onder anderen Jutta Leerdam en Koen Verweij. Leerdam pakte begin dit jaar zilver op de 1000 meter bij de Winterspelen van Beijing. De schaatsster stapte na het seizoen over naar Jumbo-Visma, wat het einde van Team Worldstream betekende.
Tijssen begint nu bij de wielrensters van Jumbo-Visma aan een nieuw avontuur. "Ik was toe aan een overstap naar een iets andere wereld", aldus de Noord-Hollander. "Het vrouwenwielrennen zit enorm in de lift. Daarbij is een professionele aanpak vanuit de teams van belang. De ploeg benaderde mij voor de functie van sportief manager. Zo kunnen teammanager Esra Tromp en de huidige coaches zich volledig op hun functie richten."