Schaatser Krol pakt opnieuw de dubbel in Thialf

01 nov 2020, 15:58 Sport
schaatser krol pakt opnieuw de dubbel in thialf
Thomas Krol heeft bij de NK afstanden opnieuw de dubbel op de middellange afstanden gepakt. De 28-jarige schaatser van Jumbo-Visma was in het lege Thialf ook weer de beste op de 1000 meter. Hij zegevierde in een tijd van 1.08,02. Ploeggenoot Kai Verbij eindigde kort achter hem als tweede: 1.08,17. Olympisch kampioen Kjeld Nuis, net hersteld van het coronavirus, veroverde brons met een tijd van 1.08,27.
Krol won zaterdag in Heerenveen ook al de 1500 meter. Vorig jaar was hij tijdens de NK op beide afstanden eveneens de snelste.
Dai Dai N'tab, op vrijdag de winnaar van de dubbele 500 meter, belandde met een tijd van 1.09,11 op de zesde plaats.
"Voor mij is dit de maximale score, beter had ik het hier niet kunnen doen", concludeerde Krol bij de NOS voldaan. "Maar ik blijf wel kritisch op mezelf. Technisch ging het vandaag niet helemaal goed in mijn eerste volle ronde. De slotronde was wel weer goed. Dit was een beetje op het randje van wat ik op topniveau kan. Als alles op z'n plek valt, dan komt er nog iets veel mooiers uit."
Krol sprak zijn respect uit voor oud-ploeggenoot Nuis, zowel nationaal als internationaal zijn grote rivaal op de 1000 en 1500 meter. "Kjeld is Kjeld. Als er iemand veel talent heeft voor schaatsen, is hij het wel. Hij heeft natuurlijk door het coronavirus een trainingsachterstand opgelopen, maar op talent en wilskracht kan hij dit seizoen nog ver komen."