Schaatser Ronald Mulder kondigt afscheid aan

01 mrt 2022, 14:17 Sport
schaatser ronald mulder kondigt afscheid aan
Ronald Mulder stopt na dit seizoen met schaatsen. "Het was geen makkelijke keuze. Nu ik de knoop heb doorgehakt, voel ik dat het de beste beslissing is", aldus de 36-jarige Zwollenaar.
Mulder veroverde op de Olympische Spelen in Sotsji in 2014 brons op de 500 meter. Zijn broer Michel, die twee jaar geleden afscheid nam, won toen goud. Ronald Mulder is nog steeds in het bezit van het Nederlands record op de 500 meter (34,08). Hij wist zich niet voor de Winterspelen in Beijing te kwalificeren.
"Ik wil meedoen om de eerste plekken en als dat niet lukt, is het beter om te stoppen. Hoe jammer ik dat ook vind, want ik vind topsport bedrijven het mooiste dat er is. Het liefst was ik nog tien jaar doorgegaan met schaatsen", aldus Mulder, die de voorbije seizoenen vaak last had van blessures.
Michel Mulder is inmiddels assistent-schaatstrainer. Ronald Mulder wil die kant ook op, maar niet op korte termijn. "Ik ga de trainerscursus ook wel volgen, maar ik denk dat ik voorlopig nog niet op de ijsbaan te vinden zal zijn. Ik ben echt gepassioneerd van schaatsen, maar ik ga eerst wat afstand nemen en alles eens rustig bekijken."