Schaatsploeg Jumbo-Visma legt Joep Wennemars tot medio 2025 vast

01 mrt 2023, 15:44 Sport
schaatsploeg jumbo visma legt joep wennemars tot medio 2025 vast
Schaatsploeg Jumbo-Visma heeft het contract van Joep Wennemars opengebroken en verlengd. De 20-jarige sprinter, de zoon van voormalig schaatser Erben Wennemars, ligt nu tot medio 2025 vast bij de ploeg van coach Jac Orie.
"Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, was het al duidelijk dat Jac en ik met iets groters bezig zijn dan alleen vandaag", zei de jonge Wennemars. "We werken samen richting de Olympische Spelen van Milaan en in mijn ogen hoort daar contractverlenging bij. Ik ben heel blij dat we twee jaar met elkaar verder kunnen."
Wennemars is de komende dagen reserve voor de WK afstanden. Hij kijkt echter al voorzichtig naar volgend seizoen. "Het is jammer dat ik de afgelopen maanden iets te veel kwakkelde met mijn gezondheid, maar al met al mag ik ruimschoots tevreden zijn over mijn eerste jaar. Ik droomde er altijd van om World Cups te rijden en op de laatste na heb ik ze allemaal gereden. Ik vond het heel gaaf om mee te maken."
De 47-jarige Erben Wennemars werd in 2006 derde op de 1000 meter op de Olympische Winterspelen in Turijn. Ook heeft hij twee wereldtitels op de sprintvierkamp achter zijn naam.