Schachmann wint tijdrit in Baskenland

08 apr 2019, 17:41 Sport
schachmann wint tijdrit in baskenland
ANP
Maximilian Schachmann is de eerste leider van de Ronde van Baskenland. De Duitser van Bora-hansgrohe won de eerste etappe, een individuele tijdrit van 11 kilometer met start en finish in Zumarraga.
Schachmann was negen seconden sneller dan de Colombiaan Daniel Martínez. De Pool Michał Kwiatkowski moest tien seconden toegeven in een tijdrit met een steile klim. De Fransman Julian Alaphilippe (12 seconden) en Brit Adam Yates (16 seconden) reden ook een acceptabele tijdrit. Geraint Thomas, de laatste winnaar van de Ronde van Frankrijk, eindigde als negende op een halve minuut.
Sam Oomen was met een 31e plaats de beste Nederlander. Hij moest 54 seconden toegeven op Schachmann. Bauke Mollema werd 78e op 1.29.
De Ronde van Baskenland eindigt zaterdag in Eibar. Primoz Roglic, de winnaar van vorig jaar, is niet van de partij. Hij bereidt zich anders voor op de Ronde van Italië.