Schippers en Bouwmeester nu al vereerd

19 dec 2017, 19:59 Sport
schippers en bouwmeester nu al vereerd
Zeilster Marit Bouwmeester en atlete Dafne Schippers straalden op de rode loper voorafgaande aan het Sportgala in de Amsterdamse RAI. Wereldkampioene laser radial Bouwmeester en wereldkampioene 200 meter Schippers zijn allebei genomineerd voor de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar.
Schippers kreeg de titel al eens, in 2015. ,,Het is en blijft een enorme eer om genomineerd te worden. En ik geniet ook steeds meer van het feestje. Ik vind het lastig te zeggen wie het wordt, het niveau van alle genomineerden is zo hoog'', aldus Schippers, die zich voor komend voorjaar als doel heeft gesteld wereldkampioene indoor 60 meter te worden.
Bouwmeester beaamde het hoge niveau van de genomineerden. ,,Nederland is zo'n ontieglijk goed sportland. In 2012 was ik ook genomineerd, met een zilveren medaille! Daar hoef je nu niet meer mee aan te komen. Het is vooral een eer en het moet je een beetje gegund worden. Eigenlijk verdient iedereen wel de prijs', aldus de Friezin, die de komende jaar haar stempel op de zeilsport wil blijven drukken.