Schulting bij Spelen op 500 meter overtuigend naar kwartfinales

05 feb 2022, 12:18 Sport
schulting bij spelen op 500 meter overtuigend naar kwartfinales
Suzanne Schulting is overtuigend begonnen aan het olympische shorttracktoernooi. De Nederlandse, favoriete voor goud op meerdere afstanden, bereikte de kwartfinales op de 500 meter. In de vierde voorronde in het Capital Indoor Stadium eindigde Schulting als eerste in een olympisch record door direct na de start hard bij iedereen weg te schaatsen. Alyson Charles uit Canada finishte als tweede.
Schulting deed 42,379 seconden over haar race. Het olympisch record was in handen van de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong, die vier jaar geleden bij de Spelen van Pyeongchang tot 42,422 kwam. Schulting ging destijds in de series van de 500 meter onderuit en werd daardoor uitgeschakeld. In Zuid-Korea won ze later wel goud op de 1000 meter.
Selma Poutsma drong ook door tot de kwartfinales. Zij won de eerste heat, voor de Canadese Florence Brunelle. Xandra Velzeboer maakte ook geen fout. De derde deelneemster van TeamNL aan de 500 meter overtuigde met winst in de zevende voorronde.
Van alle heats plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de volgende ronde, net als de vier snelste nummers 3. De kwartfinales, halve finales en finale van de 500 meter voor vrouwen staan maandag op het programma.