Schulting gekozen tot beste sportvrouw

19 dec 2018, 21:41 Sport
schulting gekozen tot beste sportvrouw
Suzanne Schulting is in Amsterdam gekozen tot beste Nederlandse sportvrouw van 2018. De 21-jarige Friese shorttrackster behaalde in februari goud op de 1000 meter bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea.
Schulting kreeg in de AFAS Live de voorkeur boven shorttrackster Jorien ter Mors en wielrensters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. De aanwezige sporters bepaalden de helft van de keuze. Voor de andere 50 procent was een vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor verantwoordelijk.
De gouden medaille van Schulting was een primeur voor Nederland op de Olympische Spelen. Sjinkie Knegt behaalde in Azië zilver op de 1500 meter en vier jaar eerder in Sotsji brons op de 1000 meter. Yara van Kerkhof verzekerde zich in Zuid-Korea van zilver op de 500 meter. Schulting, die de bijbehorende Jaap Eden Trofee kreeg uitgereikt door de onlangs gestopte wielrenner Bram Tankink, hield met de aflossingsploeg ook nog een bronzen plak aan de Olympische Spelen van dit jaar over.
,,Ik vind dit heel vet en fantastisch. Het is ontzettende eer dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Ik bedank mijn ouders en zusjes. Ik was soms heel vervelend, maar het is uiteindelijk toch allemaal goedgekomen'', sprak Schulting, die een speciale dank richtte aan haar teamgenoten Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt.
Vorig jaar ging de titel voor beste sportvrouw naar atlete Dafne Schippers.