Schulting heeft haar tweede gouden plak binnen

12 feb 2022, 13:09 Sport
schulting heeft haar tweede gouden plak binnen
ANP
Shorttrackster Suzanne Schulting heeft met een gelukzalige glimlach haar tweede gouden medaille in ontvangst genomen. De 24-jarige Schulting werd zaterdag op Medal Plaza in Beijing gehuldigd voor haar zege een dag eerder op de 1000 meter. De Nederlandse prolongeerde haar olympische titel op deze afstand.
Schulting had eerder in de week op Medal Plaza al zilver gekregen voor de 500 meter, waarop ze het moest afleggen tegen de Italiaanse Arianna Fontana. Op de 1000 meter bleef ze de Koreaanse Min-jeong Choi net voor. Hanne Desmet uit België eindigde als derde en pakte zo brons. Desmet werd zo de eerste Belgische vrouw met een individuele medaille op de Winterspelen.
Desmet traint al jaren met de Nederlandse shorttrackploeg en is goed bevriend met Schulting. Ze vielen elkaar vrijdag na de finale van de 1000 meter in de armen en deden voorafgaand aan de medaille-uitreiking samen een dansje.
Patrick Roest verscheen ook op het grote podium in Beijing. De schaatser kreeg daar zijn tweede zilveren medaille. Net als op de 5000 meter eindigde Roest op de 10.000 meter als tweede achter de Zweed Nils van der Poel, die in een wereldrecord het goud pakte: 12.30,74. Het brons ging naar de Italiaan Davide Ghiotto.