Selectie basketballers 3x3 voor Spelen blijft gehandhaafd

12 jul 2021, 22:30 Sport
selectie basketballers 33 voor spelen blijft gehandhaafd
ANP
De selectie van de basketballers 3x3 die naar de Olympische Spelen in Tokio gaat, blijft zoals het is, dus met Julian Jaring als reservespeler, meldt de Nederlandse basketbalbond (NBB).
Jaring spande vorige week een kort geding aan tegen de basketbalbond omdat hij en zijn advocaat vonden dat hij recht had op een plek in de selectie. De rechter erkende dat Julian in zijn recht stond om deze kwestie voor te leggen, maar hij ging niet mee in de eis, waarmee de huidige selectie blijft staan.
Jaring maakte wel deel uit van de selectie die onlangs kwalificatie voor Tokio afdwong, op een toernooi in Graz. Bondscoach Brian Benjamin besloot hem te vervangen door Ross Bekkering. Jaring reist komende week met de ploeg mee naar Tokio als reserve. Benjamin en Jaring geven beiden aan zich na de afronding van het kort geding volledig te focussen op succes tijdens de Spelen.
Benjamin heeft naast Bekkering verder Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Jessey Voorn geselecteerd voor de Olympische Spelen, waar het onderdeel voor het eerst op het programma staat. De bondscoach besloot tot de wissel in een poging het scorend vermogen van het team te verhogen.