'Serena 2.0' krijgt ondanks overwinning al ceremonie in New York

30 aug 2022, 6:38 Sport
serena 2 0 krijgt ondanks overwinning al ceremonie in new york
Serena Williams heeft ondanks haar overwinning op de US Open al een eerbetoon gekregen. Onder anderen Billie Jean King sprak de Amerikaanse toe in het Arthur Ashe Stadium in New York.
"Ik weet nog dat ik je voor het eerst zag toen je zes jaar oud was, op een clinic. Ik vroeg of je even wilde serveren en iedereen keek toe. 'Verander er maar niks meer aan', zei ik toen tegen je", zei de 78-jarige King. "En vanavond hebben we weer gezien wat voor wapen het is."
Ook Oprah Winfrey sprak haar toe via een videoboodschap. "Ik had dit totaal niet verwacht", zei Williams over de ceremonie na haar 6-3 6-3-overwinning op Danka Kovinic uit Montenegro. "Ik geef altijd alles en voel me zo comfortabel op deze baan. Het publiek zorgde voor een gekkenhuis en heeft me er echt doorheen geholpen."
De 40-jarige Williams maakte enkele weken geleden bekend dat ze toe was aan een nieuwe fase in haar leven. Een specifiek afscheidstoernooi noemde ze niet, maar na de US Open zal ze niet meer in actie komen, zo is inmiddels gebleken.
"Het was een heel moeilijke beslissing en dat is het altijd als je ergens zoveel van houdt. Maar het is tijd voor andere hoofdstukken in het leven, noem het Serena 2.0. Ik kijk er naar uit dat ik na het opstaan niet hoef te rennen naar de tennisbaan. En ik wil een goede mam zijn voor mijn dochter", zei Williams, kort voordat ze haar 4 jaar oude dochtertje knuffelde.
Na afloop van de vrij korte ceremonie werd door de supporters met gekleurde banners de tekst 'We Love Serena' getoond. Op schermen stond de tekst 'Greatest Of All Time', oftewel de beste aller tijden.
Williams, die in New York ook in het dubbelspel aantreedt met haar zus Venus, neemt het woensdag op tegen de als tweede geplaatste Anett Kontaveit uit Estland.