Serena Williams keert met wildcard terug op Wimbledon

14 jun 2022, 14:29 Sport
serena williams hint op terugkeer bij wimbledon
Tennisster Serena Williams maakt eind deze maand haar rentree op Wimbledon. Williams ontving dinsdag een wildcard van de organisatie van het toernooi. De Amerikaanse hintte eerder op de dag op haar Instagrampagina al op een mogelijke terugkeer op het grandslamtoernooi.
Op haar profiel plaatste de Amerikaanse een foto van haar witte tennisschoen op het gras. Bij de foto schreef ze de woorden "SW en SW19, het is een date. Zie je daar." Daarbij staat 'SW' voor Serena Williams, en duidt 'SW19' op de postcode van Wimbledon.
In aanloop naar het grastoernooi in Londen komt Williams eerst nog in actie tijdens het internationale toernooi in Eastbourne, waar ze met de Tunesische Ons Jabeur in actie komt in het dubbelspel. "Ik ben verheugd om terug te keren en weer op het gras te staan, de ondergrond die tijdens mijn hele loopbaan zo goed voor me is geweest. Eastbourne heeft een unieke charme die je nergens anders op de Tour ziet en ik kijk ernaar uit om weer voor de fans te spelen", zegt Williams.
Williams kwam sinds de Wimbledon-editie van vorig jaar niet meer in actie. Ze gaf in Londen in de eerste ronde op met een enkelblessure en meldde zich ook af voor de Olympische Spelen. In augustus liet ze, vanwege een hamstringblessure, ook de US Open aan zich voorbijgaan.
De 23-voudig grandslamkampioene is afgezakt naar plek 1208 van de wereldranglijst. Op Wimbledon zijn geen punten te verdienen voor de wereldranglijst. Dat bepaalden de ATP en WTA in reactie op het besluit van Wimbledon om Russische en Belarussische tennissers te weren vanwege de oorlog in Oekraïne.
Williams won Wimbledon zeven keer. Haar laatste zege op het gras in Londen boekte ze in 2016. In 2018 en 2019 was ze verliezend finaliste.
Naast Williams ontving ook de Nederlander Tim van Rijthoven een wildcard voor Wimbledon, mede door zijn winst van het grastoernooi in Rosmalen. Ook Stan Wawrinka kan door een wildcard alsnog in actie komen bij het grandslamtoernooi in Londen. Het toernooi start op 27 juni en duurt tot 10 juli.