Serena Williams redt het ook op Roland Garros niet

06 jun 2021, 19:35 Sport
serena williams redt het ook op roland garros niet
ANP
Tennisster Serena Williams blijft vooralsnog op 23 grandslamtitels staan. De 39-jarige Amerikaanse bleek in de vierde ronde op Roland Garros niet opgewassen tegen de 18 jaar jongere Elena Rybakina uit Kazachstan. De nummer 22 van de wereldranglijst zegevierde in twee sets: 6-3 7-5. Het duel in Parijs duurde amper vijf kwartier.
Williams, de nummer 7 van de plaatsingslijst, en Rybakina speelden voor de eerste keer op het WTA-circuit tegen elkaar. Williams kwam sinds haar verloren finale in 2016 in Parijs niet meer verder dan de vierde ronde tijdens de Open Franse titelstrijd. Ze won het graveltoernooi drie keer. Rybakina kwam tot aan deze editie van Roland Garros nooit verder dan de derde ronde op een grandslamtoernooi.
Williams probeert al geruime tijd recordhouder Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, te evenaren. De laatste eindzege van de Amerikaanse tennisster op een grand slam dateert van begin 2017, toen ze de Australian Open won.
Williams was in Parijs aan haar kant van het speelschema na de afmelding van de als tweede geplaatste Japanse Naomi Osaka en de uitschakeling van de nummer 3 van de plaatsingslijst, Aryna Sabalenka uit Belarus, de hoogstgeplaatste speelster. De Amerikaanse routinier kon echter haar winstkansen in Parijs niet benutten. Ze serveerde matig tegen Rybakina en maakte te veel onnodige fouten om goed in haar ritme te komen.
Rybakina speelt in de kwartfinales tegen de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova, die Victoria Azarenka uit Belarus uitschakelde. De voormalig nummer 1 van de wereld en tweevoudig winnares van de Australian Open verloor in drie sets: 5-7 6-3 6-2. Azarenka (31) was als vijftiende geplaatst in Parijs.